31
Srp

Tradiční posvícenskou neděli jsme na bakovském náměstí zahájili s paní Lindou Kamarádovou alias marmeLindou. Společně jsme uvařili výbornou jablečnou marmeládu, která byla k dispozici jako ochutnávka po celou dobu programu. Následovala pohádková show se Sněhurkou, se kterou si děti společně zatančily, zazpívaly i zasoutěžily. Sněhurka pak každému na přání vytvořila třpytivé barevné tetování. Nechybělo malování na obličej a tvořivá dílna. Děti si mohly vymalovat 2D i 3D reliéfy a figurky. Hudební program v rytmu country, bluegrassu a folku uvedla nově vzniklá místní kapela Tady & Teď. Podvečer rozproudila Zuzana H. s Lukášem Písaříkem nejslavnějšími světovými hity Rocker´s Stars. Nechyběly stánky s občerstvením, drinky a prodej drobného zboží.

 

Ve vestibulu knihovny a muzea si návštěvníci mohli prohlédnout výstavu obrázků žáků Základní školy, které byly vybrány jako ilustrace nově vzniklé cyklomapy Mladoboleslavsko: Malované dětmi pro děti. Mapu si můžete zakoupit v Městské knihovně, v Muzeu Bakovska a v Turistickém informačním centru Zvířetice.

 

Za fotografie děkujeme Lukáši Bíglovi.

23
Srp
Srdečně Vás zveme v neděli na bakovské posvícení! Marmeládu nám po zahájení jarmarku ve 13:00 hodin uvaří paní Linda Kamarádová alias marmeLinda. Ve 14:00 hodin se můžete těšit na Pohádkovou show se Sněhurkou, po které si nejen děti budou moct nechat udělat třpytivé tetování. Odpolednem nás provedou kapely Tady & Teď a Zuzana H. s Lukášem Písaříkem. Uslyšíte country, bluegrass, folk a nejslavnější světové hity. Těšit se na Vás budeme tradičně na bakovském náměstí!
Od 14:00 do 16:00 hodin bude otevřeno muzeum Bakovska, kde můžete naposledy zhlédnout závěrečnou výstavu výtvarného oboru žáků z Bakova.
Po dobu trvání jarmarku pro Vás bude otevřen vestibul knihovny a muzea, kde jsou vystavené obrázky žáků Základní škola Bakov nad Jizerou, které byly vybrány do Ručně malované cyklomapy MLADOBOLESLAVSKO s podtitulem „Malované dětmi pro děti“.
1
Srp

Navzdory horkému počasí se ve společenské místnosti DPS opět sešli zájemci o cestovatelskou přednášku, kterou pro tamější klienty tradičně pořádá Škoda Auto Trainee. Z uvolněné atmosféry bylo znát, že si senioři své dobrovolníky oblíbili a nebojí se položit jakoukoliv otázku. Během programu zavítali jako obvykle do dvou zemí, tentokráte to bylo Tunisko, konkrétně ostrov Djerba, a jihozápadní Francie, ráj surfařů a dobrého vína. Přednášející proložila obecné informace o obou turistických oblastech svými osobními zážitky. Všechny asi nejvíce okouzlila nádherná synagoga El Ghriba na Djerbě a pestrobarevné západy slunce u Atlantského oceánu. V závěru posluchači zodpověděli krátký kvíz.

1
Srp

V knihovně budeme nově odebírat následující časopisy. Přijďte si je prohlédnout k šálku dobré kávy anebo vypůjčit rovnou domů!

 

Dům & zahrada

Titul slouží jako zdroj cenných informací a praktických rad pro všechny, kdo bydlí v rodinném domě nebo o takovém bydlení uvažují. Přečteme si o stavbě rodinného domu, úpravě jeho okolí, ale také načerpáme inspiraci jak zařídit interiér a vybavit ho vhodnými designovými doplňky.

 

Blesk Zdraví

Měsíčník zaměřený na témata spojená se zdravým životním stylem. Nabízí rady odborníků ke konkrétním zdravotním problémům a zabývá se otázkami fitness i psychologie.

 

Blesk Hobby

Časopis pro celou rodinu a praktický pomocník pro život v bytě, domě i na zahradě. Přináší rady a návody, jak jednoduchým a levným způsobem něco opravit, vyrobit, přestavět nebo vypěstovat.

 

Český rybář

Neopakovatelné zážitky, fundované rady předních českých a světových specialistů napříč lovnými technikami, testy výrobků, lifestylové okénko, recepty na úpravu ryb a nepochybně i další zábavné čtení pro malé i velké rybáře a rybářky.

 

LEGO Minecraft

Časopis zavede děti do světa nejúspěšnější hry na světě. Vzrušující komiks a složité hádanky poskytnou spoustu zábavy.